Kommentaar:
Tere. Leidsin Maalehest Teie artikli vaiguseebiga. Milline on vaigu seebistumisarv? Kas kanepiseemneõli ja kanepiõli on samad (sama seebistumisarv)?
Aitäh!
Kommentaar:
Tere Sirle,
Mul on ühel korral juhtunud sama situatsioon, kuigi teise retseptiga.Tegemist on tõenäoliselt seebikivi tormilise reageerimisega, mille käigus massi temperatuur tõuseb. Ma ei oska muud soovitada kui proovida veidi temperatuuri veel allapoole tuua. Aga samuti tuleb jälgida, et mesilasvaha ei hanguks pinnale, ka see on kerge tulema.
Kommentaar:
tere, oleme valmistanud kahel korral mee-sidruni seepi Teie raamatu järgi ja mõlemal juhtumil on peale massi kokkusegamist toimunud mingi keeemiline reaktsioon ja massi temperatuur tõusnud üle 90 kraadi ning õlid eraldunud. Massi kokkusegamisel on temperatuurid jäänud 60-65 kraadi vahele. Mis võib olla viga ja põhjus? Tänan vastuse eest.
Kommentaar:
Tere
Porgandiõli on tavaliselt porgandi tõmmis baasõlis, Hobipunktis müügil olev õli on valmistatud päevalilleõli baasil. Seega kalkuleeri porgandiõli sisse nagu päevalilleõli.
Sapiseebi kohta jään kahjuks vastuse võlgu, omalk ogemus puudub.
Kommentaar:
Tere. Tellisin hobipunktist porgandiõli, aga ei leia raamatust ega seebikalkulaatorist seebistumisarvu. Kas saate aidata? Ja veel küsimus, kuidas teha sapiseepi, millal lisada ja kuidas?
Aitäh!
Kommentaar:
Tere Marin,
ainult rasvadest seepi teha ei saa. Seep tekib seebikivi ja rasvade omavahelisel reageerimisel.
Valmisseebi massis on see protsess juba tehases läbi tehtud.
Kommentaar:
Tere
Kas seepi on võimalik ka ilma seebikivi ja valmismassi segust valmistada? nt kookosravadest ja võist ja õlidest?
Tänan vastuse eest>:)
Kommentaar:
Selles raamatus toodud retseptid pole valmisseebi massi jaoks mõeldud
Valmisseebi massis on juba kõik rasvad sees, sellele lisatakse vaid lõhn, värv ja valatakse vormi
Kommentaar:
Tere veelkord.Tahtsin veel küsida,et teie raamatus olevad retseptid, kas neid saaks ka seebimassi abil valmistavate seepide jaoks kasutada? Kui jah siis kas kogused on samad ja mida peaks retseptist välja jätma/asendama/lisama.Tänan
Kommentaar:
Tere, olen alles seebi tegemise teed alustamas ja ei oskagi kuhugi pöörduda oma murega.Asi nimelt selles,et sooviks juba valmis seebimassist seepi teha, see peaks siis minu arusaama järgi olema kuumprotsess seep??? Olen otsinud retsepte ja igalpool on ikka seebikivi ja vesi – selle järgi järeldasin,et need on mõeldud ikka külmprotsessi jaoks. Kust saaks algatuseks retsepte, millega seda kuumprotsessi seepi valmistada? Vaatasin ka kalkulaatorit ja seal on ju ka see,et seebikivi jne, kust saaks koguseid mida lisada sellele massile? Tänan