Kommentaar:
Tere!
Minul oleks küsimus mee-sidruniseepi tehes,läks mass enne mikserdamist keema.Milles võis olla probleem? Tänades Helen Purga
Kommentaar:
Tere Leelo searasv ja palmirasv teevad mõlemad seebi kõvaks. Minu kogemuse järgi, tahab searasvaga seep pärast pikemalt järelvalmida, lühikese seismise järel on searasvast seep hästi tihke rasvase vahuga, seistes omadused paranevad. Seebikivi kogust tuleks kalkulaatoriga kontrollida.
Kommentaar:
Tere Riin
Selles retseptis on tõepoolest trükiviga, õige avokaadoõli kogus on 140 g
Kommentaar:
Tere Leelo!
Iodine näitab seebi kõvadust. Mida madalam, seda kõvem on seep. INS näitab seebi tasakaalu. Ideaal on 160. Ma ei ole väga sellele tähelepanu pööranud, kuid tunudub, et mida ideaalilähedasem INS on, seda paremini seebistub (kiiremini).
Kommentaar:
Tere,
Lk. 44 südameseebi retseptis on rasvade hulk kokku 390g, teistes retseptides on rasva kogus 500g. Kas see retsept on õige ja peab olema ainult 390 g rasva?
Kommentaar:
Kas palmirasva võib asendada searasvaga? Tänan!
Kommentaar:
Tere! Mida tähendavad kalkulaatoris need tähised:
Iodine 41 - 70
INS 136 - 165
Tänan!
Kommentaar:
Tere Leelo
Loodetavasti saan küsimusest õieti aru....
Kui vaatate seebiretsepti koostamise peatükki, siis seal on näidatud, kuidas arvestatakse seebikivi kogus valitud õlide kogustega. Pärast seebikivi koguse väljaarvestamist vähendatakse seda 5% võrra (lk 32, p4) Seoses selelga jääb seebi sisse 55% õlidest, mis keemilise protsessi käigus seebiks ei muutu. Need on need õlid, mis siis tegelikult nahka niisutavad. Kõik minu raamatu retseptid on arvestatud selle 5% ja kuskil retseptis eraldi see ei väljendu.
Kommentaar:
Tere! Mis tähendab seebi kirjelduses, et õli on jäänud seebistumata? Kuidas see retseptis väljendub? Tänan!
Kommentaar:
Tere
Isiklik kogemus sinepiõliga puudub. Foorumites leiduv info on vastuoluline. Arvatakse, et see on tugevalt ärritav ja seda ei peaks üldse kasutama või siis mitte rohkem kui 10% õlide massist. Seebistumisarv on 0,177